В АП не коментуватимуть офшорний скандал / фото УНІАН

В Адміністрації президента заявляють, що не буде реакції на розслідування журналістів щодо створення офшорних компаній для передачі корпорації «Рошен» у сліпий траст.

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко.

Читайте такожЮристи Порошенка відреагували на новий офшорний скандал за участі Roshen

Відео дня

«Не буде реакції. Якби це стосувалося безпосередньо Порошенка, його діяльності – якщо б це було за аналогією з Трампом, який не передавав бізнес у сліпий траст – тоді так. Реагувати на чиїсь фантазії…я не думаю, що це потрібно робити», – сказав Горковенко.

Нагадаємо, 5 листопада стало відомо про нове масштабне журналістське розслідування Paradise Papers ("Файли з райських островів"), оприлюднене одночасно в усьому світу. ЗМІ отримали до рук дані офшорної компанії, що допомагає своїм клієнтам мінімізувати податки. Майже вісім трильйонів євро перевели на офшорні рахунки найбагатші люди світу. 

У розслідуванні йшлося, що юристи української фірми "Авеллум", яка представляє інтереси президента Петра Порошенка, зверталися до компанії Appleby на острові Мен за допомогою у створенні офшору. Але представникам українського президента відмовили.

Журналісти, які брали участь у розслідуванні, вважають, що представники Порошенка хотіли створити офшор для оптимізації податків, а не для передачі Roshen в сліпий траст, як обіцяв український президент.