Парубій виступив за те, щоб міністри могли залишатися депутатами / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримує ідею, яка надає можливість міністрам залишатися народними депутатами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у ефірі програми "Свобода слова", відповідаючи на питання, щодо з'їзду "Народного фронту", де прозвучала ініціатива про внесення змін до Конституції України щодо повноважень президента та прем'єр-міністра.

"Це дискусія дуже широка. Вона стосується багатьох сфер. Була розпочата ще Монтеск'є, коли він написав про розподіл трьох гілок влади... В ній є дуже багато ініціатив, які, на мою думку, деякі з них, є неймовірно слушними", - сказав спікер.

Відео дня

Читайте такожПарубій прогнозує "непросту дискусію" у Раді щодо Виборчого кодексу

Зокрема, він озвучив ідею щодо того, аби обраний від ВРУ міністр міг залишатися народним депутатом "як це є в більшості цивілізованих країн, Великобританії і багатьох країнах".

"Це би давало більший комунікаційний рівень між Верховною Радою і Кабінетом міністрів. Власне, ця ідея, і я особисто її підтримую, і я вважаю, вона би дуже стабілізувала роботу в контактах між Верховною Радою і Кабінетом міністрів", - зазначив Парубій.

Крім того, він додав, що в деяких країнах є практика, коли на час виконання обов'язків міністра депутата в парламенті заміняє його радник. Але коли депутат складає повноваження міністра, то просто повертається до роботи в парламенті.

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада на з’їзді "Народного фронту" голова партії Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду до наступних чергових виборів "привести у відповідність до Конституції" повноваження президента та змінити закон про Кабінет міністрів.