Мінгареллі: в Україні потужне громадянське суспільство / фото УНІАН

Україна в останні роки провела більше реформ, ніж інші учасники "Східного партнерства" і є його двигуном.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв’ю "Європейській правді".

"Україна – не просто один із шести учасників партнерства. В останні 3-4 роки ви провели більше реформ (ніж інші країни СхП). Тому моя відповідь – так, ваша держава, безперечно, є двигуном партнерства" - сказав він.

Відео дня

Водночас посол зазначив, що всі країни-члени партнерства дуже різні.

Читайте такожНеобхідності в дискусії про створення антикорупційних судів немає, їх просто потрібно реалізувати - посол ЄС

"Відрізняється політична, економічна ситуація, ресурси і навіть їхні очікування щодо відносин з ЄС. А отже, двосторонні відносини ЄС із кожною з цих шести країн – дуже різні. Однак є низка викликів, спільних для всіх партнерів. І тому ми віримо, що така регіональна рамка, якою є "Східне партнерство", і надалі потрібна" - зазначив Мінгареллі.

За його словами, потенціал "Східного партнерства" полягає у можливості обміну між країнами членами з різних питань. Зокрема, посол наголосив на тому, що в Україні потужне громадянське суспільство, яке могло б стати джерелом натхнення для активістів в інших країнах.

При цьому, на думку посла, ідею створення різних груп усередині "Східного партнерства" лише ускладнять його роботу.

"Краще ми будемо враховувати особливість кожної країни у двосторонньому форматі, а для регіонального формату залишимо те, що є спільним" - сказав Мінгареллі.

Як повідомляв УНІАН, Європейський парламент проголосував за рекомендації саміту "Східного партнерства" створити для України, Молдови і Грузії модель "Східне партнерство плюс".