Соболєва можуть відправити у відставку вже сьогодні / фото УНІАН

У разі звільнення Єгора Соболєва з посади голови комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції планують призначити виконуючого обов‘язків голови з фракції "Народний фронт".

Читайте такожВ АП вирішили зняти Соболєва з посади голови антикорупційного комітету, а НАБУ не чіпати - ЗМІ

Про це ТСН.ua стало відомо з власних джерел у фракціях БПП та НФ. Як розповідають співрозмовники, раніше планувалося, що головою комітету стане член "Радикальної партії"  Ігор Попов. Але оскільки син Попова потрапив у скандал після пограбування магазину, а Олег Ляшко закликає скласти депутата мандат – від цієї ідеї відмовилися.

Відео дня

Натомість зараз найбільш вірогідним кандидатом на призначення в.о. голови комітету може стати член фракції "Народний фронт" Юрій Савчук, стверджують джерела ТСН.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 6 грудня, Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції підтримав пропозицію, щоб ініціювати перед парламентом процедуру відкликання Соболєва з посади голови комітету.

Сьогодні лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що парламент може розглядати питання про звільнення Соболєва з посади голови комітету з питань запобігання і протидії корупції лише після отримання висновку регламентного комітету.

Також сьогодні до ВР внесли відповідний проект постанови. Авторами документу виступили представники антикорупційного комітету з різних фракцій та груп.

Верховна Рада України включила до сьогоднішнього порядку денного проект постанови про відкликання Єгора Соболєва з посади голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції (№7368).