Досудове розслідування триває / фото УНІАН

Служба безпеки України задокументувала факти протиправної діяльності підполковника СБУ, який працював на спецслужби Росії. Про це йдеться в коментарі заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Віталія Маякова, розміщеному на сайті відомства.

«Системна робота СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб триває і в саме ці хвилини проводиться документування протиправної діяльності ще одного громадянина України, який діяв на шкоду національним інтересам на користь російських спецслужб», - заявив він.

Читайте такожЗатриманий чиновник Кабміну працював на російські спецслужби не менше двох років - Геращенко

«На жаль, ним виявився наш співробітник у званні підполковник», - додав Маяков.

Він підкреслив, що досудове розслідування триває.

Крім того, у прес-центрі СБУ додали, що викритий старший консультант-експерт одного з центральних підрозділів Служби передавав службову інформацію представникам країни-агресора.

Він також надавав спецслужбам РФ допомогу у проведенні розвідувально-підривної діяльності на шкоду національній безпеці України.

«Під час обшуків за місцями постійного та тимчасового проживання зловмисника співробітники СБ України виявили ноутбуки і планшети з доказами листування та передачі інформації російським спецслужбам», - йдеться в повідомленні СБУ.

Також під час обшуків вилучено пістолет «ТТ», дві гранати Ф-1 та понад сімсот набоїв різного калібру. У рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Раніше СБУ викрила працівника Кабміну, який шпигував на користь Росії.