Прокуратура оголосила про підозру віце-меру Запоріжжя / фото sud.ua

Прокуратура Харківської області оголосила про підозру у справі фіктивних тендерів 30-річному заступнику голови Запоріжжя.

Читайте такожЗаступник мера Запоріжжя під час обшуку вистрибнув у вікно й втік у бік "ДНР" - ЗМІ

Як зазначили у прес-службі прокуратури, наразі до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі завданих збитків, а також про відсторонення його від  займаної посади.

Відео дня

«Прокуратура Харківської області оголосила про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) четвертому фігуранту справи про запорізькі фіктивні тендери», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСуд відправив заступника голови Запорізької облради Марченка під цілодобовий домашній арешт

Як зазначили у прокуратурі, за попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему «Прозорро» на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендери не відбувалися.

Нагадаємо, як стало відомо УНІАН з власних джерел, запорізьких високопосадовців і їхніх помічників також підозрюють у можливих зв'язках зі структурами, які фінансують бойовиків «ДНР», а також передачі закритої інформації на непідконтрольну Україні територію.