Сесія відбудеться з 22 по 26 січня / фото УНІАН

Гуманітарні наслідки війни в України будуть темою обговорення на зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як передає власний кореспондент УНІАН, розгляд відповідного питання передбачений порядком денним сесії ПАРЄ, що відбудеться з 22 по 26 січня у Страсбурзі.

Читайте такожАр'єв пояснив заяву глави МЗС Німеччини про нову модель відносин між Україною та ЄС

Відео дня

Обговорення доповіді «Гуманітарні наслідки війни в Україні», яку готує Егідіюс Варейкіс (Egidijus Vareikis, Литва, група європейських народників), заплановано на вівторок, 23 січня.

Також очікується, що депутати оберуть нового президента ПАРЄ, оскільки мандат Стелли Кіріакідес (Кіпр), обраної у жовтні 2017 року після відставки скандального Педро Аграмунта (Іспанія), завершується саме на відкритті зимової сесії.

Крім того, у порядку денному сесії ПАРЄ стоять такі питання як менеджмент у футболі, доповідь Моніторингового комітету стосовно Боснії та Герцеговини, періодичні огляди ситуації в Естонії, Греції, Угорщині та Ірландії, захист регіональних мов та мов меншин та інші.

Також у рамках термінової процедури подані три заявки на проведення дебатів, дві з яких стосуються ізраїльсько-палестинського мирного процесу та ролі Ради Європи в цьому процесі, ще одна – щодо поширення антисемітизму, ісламофобії та ксенофобії в Європі.

Під час сесії очікуються виступи принцеси Данії, міністра закордонних справ Данії як голови Комітету міністрів, президента Вірменії, прем'єр-міністра Данії та президента Австрії.