Чергова колегія суддів Ленінського райсуду Харкова заявила самовідвід / фото УНІАН

У Харкові через самовідвід колегії суддів у справі екс-мера Слов’янська (Донецька обл.) Нелі Штепи провадження буде направлено в інший суд.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За відомостями прокуратури, чергова колегія суддів Ленінського райсуду Харкова заявила самовідвід сьогодні, 11 січня.

Відео дня

Читайте такожШтепі вдягнули електронний браслет (відео)

«Оскільки самовідвід чергової трійки суддів задоволено, в Ленінському районному суді більше немає трійки суддів, яка б могла розглядати це провадження. Завтра провадження направлять до апеляційного суду для визначення нового суду, де буде слухатися ця справа», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що в жовтні 2017 року було розпочато кримінальне провадження за фактом постанови завідомо неправосудного рішення (статті 375, 368 ККУ) після того, як Ленінський райсуд всупереч вимогам КПК змінив Штепі запобіжний захід з безальтернативного тримання під вартою на домашній арешт.

Водночас, зауважили у відомстві, «рішення про відвід судді прийняли самостійно, без будь-якого впливу прокуратури».

Як повідомляв УНІАН, екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

20 вересня 2017 року Ленінський районний суд змінив запобіжний захід Штепі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

21 грудня суддя Ленінського райсуду Харкова Сергій Скляренко, який у листопаді був призначений головуючим у справі Штепи, був звільнений з посади рішенням Вищої ради правосуддя.