Порошенко має намір перемогти на виборах / Фото УНІАН

Петро Порошенко планує виграти президентські вибори 2019 року. Перші виборчі наради на Банковій відбувалися ще влітку 2016 року. Вони мали формальний характер: на них обговорювалися свіжа соціологія, озвучували прізвища інших можливих кандидатів.

Як пише ТСН.ua, тепер перед Порошенком стоять цілком конкретні завдання. Його команда планує сформувати виборчий штаб і працювати на перемогу.

"Він живе за правилом бізнесу: бери все, але нічого не віддавай", - коротко характеризує амбітність Порошенка один з його соратників, якого цитує ТСН.ua.

Відео дня

Читайте такожУ президентському рейтингу Тимошенко трохи випередила Порошенка - опитування

На шляху до перемоги Порошенка стоїть Юлія Тимошенко. За результатами грудневого соцопитування фонду "Демократичні ініціативи"  й соціологічної служби Центру Разумкова, 12,1% виборців готові голосувати за Тимошенко, в той час як за Порошенка - 10,2%. Через це політтехнологи Банкової обдумують варіанти, як знизити рейтинги конкурентів Порошенка і підбирають зручних претендентів для другого туру виборів.

В АП шукають вигідного технічного кандидата для другого туру. За даними ТСН.ua, такими називають Юрій Бойка, Вадима Рабіновича та Олега Ляшка. Однак, за умови падіння рейтингу Порошенка, практично у кожного з них є шанси стати для влади неприємним сюрпризом і, можливо, навіть вийти в другий тур без чинного президента.

Ще одна прикрість команди Порошенка - небажання прем’єр-міністра Володимира Гройсмана бути VIP-агітатором президента. Людиною, яка могла б донести до виборців у всій країні, що реальні позитивні зміни в державі - заслуга першої особи.

ТСН.ua пише, що найбільш вірогідним кандадитом на керівництво штабом є секретар РНБО Олександр Турчинов. По-перше, у нього серйозний досвід ведення виборчих кампаній і значний політичний авторитет. По-друге, присутність секретаря РНБО у штабі Порошенка завадить неочікуваним атакам з боку "Народного фронту", який відверто незадоволений президентом. У самого Турчинова інформацію про штаб коментувати поки що відмовляються.

Давати офіційні коментарі і розкривати нюанси передвиборчої кампанії президента ніхто з його близького оточення так само не хоче - Порошенко сприймає це як гру на боці конкурентів. Один зі старих членів команди президента прогнозує, що до роботи в штабі долучить народного депутата з фракції БПП Ігоря Гриніва (відповідає за стратегію та соціологію), міністра інформаційної політики Юрія Стеця (відповідає за медійний напрям і стратегію), Ігоря Райніна (має вплив на очільників ОДА), Сергія Березенка (відповідає за роботу в "полях" через осередки партії БПП). Так само до роботи штабу можуть залучити народного депутата з фракції НФ Вікторію Сюмар. Вона близька до Турчинова і 2015 року вже працювала з партією БПП на місцевих виборах під слоганом "Збережемо країну".

За інформацією ТСН.ua, зараз на столі президента лежать три стратегії, тобто чіткі поради, як перемогти на президентських виборах – авторства Ігоря Гриніва, Вікторії Сюмар та Юрія Стеця. Жодної з них він не дотримується у повному обсязі та грає у власну гру. У найближчій перспективі він збирається зайнятися діалогом з виборцями. Тобто їздитиме Україною, проводитиме зустрічі з активістами, де розповідатиме про власні реформи і заслуги.

Як повідомляв УНІАН, раніше в СБУ заявили, що Росія працює над фальсифікацією виборів президента України у 2019 році.