Під дію закону потраплять не лише українські автори, але й польські / Фото УНІАН

Глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович стверджує, що закон про заборону "бандерівської ідеології" небезпечний не для України, а для Польщі.

Читайте такожВ'ятрович назвав "Іронію долі", Булгакова і Висоцького "вишуканими щупальцями русского мира"

"Це серйозний крок до згортання свободи слова та введення партійної цензури. Під дію закону потраплять не лише українські автори, а й польські, ті хто писали про УПА, не вважаючи її діяльність злочинною. Під цензуру потраплять твори Тожецького, Куроня, Ґедройця", - написав В'ятрович у Facebook.

Відео дня

"Без свободи слова неможлива демократія. Досвід нашого східного сусіда це довів. Не хочеться повторення цього уроку у західного", - зазначив глава Українського інституту національної пам'яті.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні польський Сейм (нижня палата парламенту) проголосував за закон політичного руху Кукіз’15 про заборону пропагування в країні ідеології українських націоналістів.

«Сейм щойно проголосував за закон Кукіз’15, що забороняє пропагування бандеризму у Польщі! Ми чекали від 6 липня 2016 року і дочекалися! Нарешті!» - повідомив лідер руху Павела Кукіза.