REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що реальної альтернативи мінському переговорному майданчику для врегулювання конфлікту на сході Україні наразі не існує.

Читайте також"Хоч в Антарктиду": Білорусь відповіла на пропозицію Трампа змінити місце проведення переговорів щодо ДонбасуІз такою заявою Лукашенко виступив 13 лютого на засіданні Ради безпеки Білорусі, передає радіо Свобода.

«Як і раніше, з тривогою сприймається розвиток ситуації у нашого найближчого південного сусіда, – сказав Лукашенко. – Білорусь продовжує забезпечувати необхідні умови для проведення регулярних засідань Тристоронньої контактної групи».

Відео дня

Президент Білорусі повідомив, що у 2017 році відбулося майже 30 зустрічей ТКГ.

«Думаю, що, незважаючи на різні і досить несподівані заяви (для громадськості, може бути, несподівані, а для мене це цілком очікувані заяви), реальної альтернативи цьому переговорному майданчику на сьогодні день не існує», – сказав Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради Безпеки ООН оголосив про пропозицію президента США Дональда Трампа перенести переговори з врегулювання конфлікту на сході України з Мінська до іншого місця.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей висловив сумнів, що врегулювання ситуації на сході України залежить від перенесення переговорів із Мінська.