Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена КІЛЬЧИЦЬКА заявляє, що заява народного депутата України Кирила КУЛИКОВА щодо псування устаткування для Центру раннього виявлення онкологічних захворювань є «фантазією хворої уяви».

Як передає кореспондент УНІАН, коментуючи журналістам цю заяву депутата, І.КІЛЬЧИЦЬКА повідомила, що куплене для Центру з виявлення онкозахворювань устаткування вже встановлено у новій медустанові.

«Всі заяви К.КУЛИКОВА я взагалі не сприймаю, тому що це наклеп, чисті провокації і фантазії хворої уяви», - сказала І.КІЛЬЧИЦЬКА.

Відео дня

Вона зазначила, що все куплене для центру устаткування в ньому вже встановлене, і заявила, що ні про яке його псування не може бути й мови.

За інформацією І.КІЛЬЧИЦЬКОЇ, Центр на вулиці Верховинній відкриють до Нового року.

Також І.КІЛЬЧИЦЬКА сказала, що всі проекти, які реалізує київська влада, перебувають під контролем і постійною перевіркою, зокрема, правоохоронних органів. Вона зазначила, що особисто звітує перед депутатами Київради про все, що відбувається сьогодні в медицині столиці.

«Пану К.КУЛИКОВУ разом з його лідером і начальником потрібно було менше ініціювати незаконні позачергові київські вибори, які, зокрема, вибили Київ з колії, і будівництво таких центрів», - підсумувала І.КІЛЬЧИЦЬКА.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України і законів України, ухвалення протиправних рішень посадовцями Київської міської ради і його виконавчого органу К.КУЛИКОВ заявив, що медичне устаткування на суму 235 млн. доларів, придбане для київського Центру раннього виявлення онкологічних захворювань, перетворилося на металобрухт – гарантійний термін його зберігання закінчився. За словами депутата, відповідальність за це повністю лягає на керівництво Київської міської державної адміністрації, і особисто на першого заступника голови КМДА І.КІЛЬЧИЦЬКУ.

За його словами, «будівництво самого Центру, загальна вартість якого досягає 400 млн. грн., - зірвано. Термін введення його в експлуатацію було заплановано на вересень цього року, але роботи зі спорудження будівлі не виконувалися, монтаж технологічного устаткування взагалі не почато. Зараз тільки почали прокладати інженерні мережі, виконувати оздоблювальні роботи».