Януковичу вставили натуральне людське волосся
Януковичу вставили натуральне людське волосся

Януковичу вставили натуральне людське волосся

18:05, 22.05.2007
3 хв.

Якщо ви ходите з плакатом «Янукович – наш Бог!» і чекаєте свого кумира біля Верховної Ради, щоб поцілувати йому руку, то для вас це буде подарунком. Відсьогодні з`явилася скульптура українського прем`єра.

Якщо ви ходите з плакатом «Янукович – наш Бог!» і чекаєте свого кумира біля Верховної Ради, щоб поцілувати йому руку, то для вас це буде подарунком. Відсьогодні в київському музеї воскових фігур за адресою Пушкінська, 11 з`явилася скульптура українського прем`єра. Віктор Федорович став шістдесят першим експонатом в цьому закладі, зайнявши своє місце поряд з Юлією Тимошенко і Віктором Ющенком.

Слід визнати: фігура прем`єра, виконана Сергієм Єрмаковим з урахуванням всіх антропометричних даних прототипу, виконана достатньо професійно. Принаймні, Віктор Федорович менше схожий на упиря, ніж Андрій Макаревич, Віктор Цой, Зіновій Гердт та інші відомі особи, які теж стоять тут.

Відео дня

– Вважаю, що фігура вдалася, – сказав журналістам директор і власник музею Олексій Сажин. 

Скульптор Сергій Єрмаков особисто робив виміри з Віктора Федоровича, довго вивчав всі необхідні фото, робота тривала з жовтня минулого року. Костюм разом сорочкою і черевиками був подарований музею особисто героєм.

І в цьому ніякого ноу-хау немає: свого часу закладові віддала свої наряди Юлія Тимошенко, заради музею розсталися з верхнім одягом Ющенко, Кравчук, Клочкова, Підкопаєва.

Віктор ЯнуковичСажин сказав, що ніяких умов і побажань з боку Януковича під час роботи над скульптурою не було. Щоправда, приходили люди з його прес-служби і обережно радили, як ліпити. Слід сказати, що Віктор Федорович зроблений із спеціального воску. Бджолиний продукт витримує температуру від мінус сорока до плюс сорока градусів. Проте з воску зроблені тільки видимі частини фігури, під одягом (його пратимуть десь раз на півроку) ховається пап`є-маше. Вартість скульптури близько семи тисяч доларів, вага – двадцять-двадцять п`ять кілограмів. Власне, такі ж характеристики в музеї має і Брітні Спірс, і Микита Хрущов, і Леся Українка...

Найскладніше давалася робота над головою прем`єра. Крім скульптора, над фігурою поралася людина, яка робила манекен, а також гример і постижер. Останній імплантував натуральне людське волосся у воскову голову Віктора Федоровича.

– Думаємо, ми досягнемо того, що воно ростиме, – пожартував директор музею. 

Віктор Федорович поки не бачив свого воскового двійника. Чи збирається глянути на нього, теж поки не відомо. А ось прихильники Партії регіонів, особливо ті, що живуть на Майдані, вже нині можуть помилуватися на свого кумира. Музей із задоволенням приймає заявки на колективні екскурсії. Тільки візьміть до уваги: там також «присутні» Тимошенко з Ющенком.

Антон Зікора

Фото Сергія Світлицького

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся