к

Єдиний державний демографічний реєстр, який має бути створений для введення біометричних паспортів, може бути використаний владою для тотального контролю над громадянами. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

«Зважаючи на довгу історію цього питання, тут ситуація вже достатньо прояснилася. З одного боку, без сумніву тут є обов’язок нашої держави прийняти закон про біометричні паспорти для поїздок за кордон, і для цього мав бути прийнятий закон. З другого боку є бажання влади скориставшись цією темою вирішити два питання: як зробити все це за рахунок громадян, як побільше заробляти грошей з громадян, і друге питання – як зробити умови для тотального контролю за громадянами», - зазначив Каліушко.

«Немає ніякого відношення, до видачі закордонних паспортів, те чому присвячений цей закон: створення єдиного державного демографічного реєстру – тобто, в єдиному реєстрі, в одних руках, та ще і в руках МВС, яке в нас не реформоване, в якому у нас змішано все і політика, і поліція, буде інформація, персональна інформація всіх людей, включно з майновим статусом, приватизаційним, створеними ними юридичними особами», – заявив експерт.

Відео дня