Єнакієво

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі ВО «Свобода», 16 грудня 2012 року делегація народних депутатів України від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» візьме участь у контролі за дотриманням законності під час виборів міського голови міста Єнакієвого, серед делегатів – заступники голови, члени політради ВО «Свобода»: Андрій Мохник і Юрій Сиротюк. У повідомленні нагадали, що на посаду мера Єнакієвого висунуто «свободівця» Ігоря Славгородського, як єдиного кандидата від об'єднаних сил опозиції.
Як повідомляв УНІАН, у Єнакієвому Донецької області кандидатами на посаду мера на майбутні позачергові вибори 16 грудня 2012 зареєстровано 5 осіб, які представляють різні політичні сили.

За інформацією Єнакіївської міської ради, міська виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала кандидатами на посаду Єнакіївського міського голови: Валерія Олейника – заступника Єнакіївського міського голови, 1970 року народження, члена Партії регіонів (висунутий міською організацією ПР); Василя Лавриненка - депутата Єнакіївської міськради, підземного електрослюсаря шахти «Червоний Профінтерн», 1966 року народження, члена КПУ (висунутий міською організацією КПУ); Ігоря Славгородського, 1963 року народження, дільничного гірничого нормувальника шахтопрохідницького управління № 10, безпартійного, проживає в м. Горлівці (висунутий міською парторганізацією ВО «Батьківщина»); Олега Поливанова, 1984 року народження, директора приватного підприємства, безпартійного, проживає в м. Макіївці (висунутий Єнакіївською міськорганізацією політичної партії «Яблуко») і Олександра Дьякова, 1970 року народження, приватного підприємця, проживає в м. Донецьку, член партії «Зелені» (висунутий міськорганізацією партії «Зелені»).

19 жовтня Інтернет-ЗМІ поширили відео, на якому 18 жовтня під час відвідин рідної школи в м. Єнакієвому Президент України Віктор Янукович публічно назвав В.Олейника новим мером Єнакієвого.

Відео дня

На відео глава держави, увійшовши до класу до школярів молодших класів, кликнув до себе В.Олейника, який супроводжував його в поїздці містом, і оголосив школярам: «Знаєте, хто це такий, хлоп'ята? Ні? Мер міста Єнакієвого. Ось тепер знатимете. Ясно? Нещодавно почав працювати».

Довідка УНІАН. Причиною для позачергових виборів стала смерть мера Єнакієвого Сергія Рухадзе, який помер у серпні 2012 року після перенесеного інсульту. Вибори нового мера призначено на 16 грудня 2012 року.