Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу, коментуючи об’єднання, яке відбулося на з’їзді 19 травня.

Тарасюк наголосив, що відмежовується “від цього так званого об’єднання, оскільки воно не посилює, а послаблює опозицію”.

За його словами, об’єднання НРУ та УНП і проголошення їх позапарламентською опозицією “скоріше виглядає не як крок до посилення опозиційних сил, а як утворення ще однієї “опозиції”.

Відео дня

“Саме такого сценарію прагне влада для того, щоб розпорошувати голоси опозиції і в такий спосіб забезпечити для себе комфортне панування і надалі”, - підкреслив Тарасюк.

За його словами, “створення додаткових опозицій та множення кандидатів у президенти - це те, що потрібно нинішній владі, а не українському народу й Україні. Тому особисто я виступаю проти того, що легендарний Народний Рух дозволив втягнути себе у відверту авантюру, яка не працюватиме на користь української справи, а навпаки - прямо їй суперечитиме”.

На цю тему: Іван Заєць: новостворений «Рух» співпрацюватиме з усіма

На думку Тарасюка, під час останніх президентських і парламентських виборів “члени (виборчих) комісій, подані від УНП, працювали на Януковича і Партію регіонів, а не на демократичні сили”. “Невже така доля очікує і на Рух у нинішньому вигляді?”, - запитав Тарасюк.

Він вважає, що в нинішній ситуації “єдиний шлях побороти режим Януковича і відновити демократію в Україні - це посилення нині діючої Об’єднаної опозиції і висування єдиного кандидата на майбутніх виборах Президента України вже у першому турі”.

“Усе інше - це підігравання владі у її діяльності, яка спрямована на знищення України”, - підкреслив Тарасюк.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня НРУ та УНП на з’їзді двох партій прийняли рішення об’єдналися в єдину партію «Рух». Юридичною основою об’єднання (злиття) є Народний рух України. Головою об’єднаної партії обрано голову Руху Василя Куйбіду, першим заступником - в.о. голови УНП Івана Зайця. До 1 листопада 2013 року буде проводитись перереєстрація членів об’єднаної партії.

Водночас голови семи територіальних організацій Народного Руху України вважають об'єднання двох партій технологією розколу опозиційних сил.