ПР голосуватиме за законопроект не хоче

Законопроект N2130а "Про порядок здійснення президентом помилування" внесений до ВР депутатами Сергієм Міщенком (позафракційний) та Миколою Паламарчуком (УДАР), пише Коммерсант-Україна.

"Законопроект написаний для того, щоб помилувати Юлію Тимошенко, - заявив Міщенко. - Ми пропонуємо закріпити право клопотати про помилування не тільки за самим засудженим, але і за народними депутатами, захисниками, родичами".

Раніше соратники Тимошенко пропонували парламенту декриміналізувати ст. 364 і 365 Кримінального кодексу, за якими засуджена екс-прем'єр, а також зверталися до президента з клопотанням про її помилування.

Відео дня

Представники Партії регіонів вважають, що нова ініціатива опозиції не допоможе Юлії Тимошенко опинитися на волі. "Як би не змінювалася процедура помилування, я не знаю випадків у правовій практиці, щоб засудженого помилували в той час, коли стосовно нього одночасно порушено кримінальні справи та ведеться слідство", - сказав народний депутат Володимир Олійник.

Сергій Міщенко зазначив, що його законопроект дає парламентській більшості шанс виконати вимоги Євросоюзу, необхідні для підписання угоди про асоціацію. "Влада може підтримати опозицію і вирішити питання звільнення пані Тимошенко, на чому наполягає Європа - цей законопроект дає їй такий шанс", - підкреслив депутат.

У Партії регіонів заявили, що законопроект не підтримають.