У Раді Європи

Як передає кореспондент УНІАН, у своєму рішення Комітет констатував, що так і не отримав від України інформацію, про яку просив під час свого попереднього засідання у грудні 2012 року.

У рішенні нагадується, що в грудні Комітет запросив додаткову інформацію у зв’язку із розслідуванням Генеральною прокуратурою України справи проти можливої причетності колишнього Президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста, зокрема, щодо рішення Конституційного суду України про неможливість використовувати “плівки Мельниченка” у вигляді доказів, як такі, що були записані у незаконний спосіб.

На тему: Чоловік Тимошенко стверджує, що Мельниченко «ліг» під Кузьміна

Відео дня

Комітет міністрів, зокрема, хотів отримати роз’яснення щодо того, як законодавством України забезпечується баланс права на ефективне розслідування з іншими правами, в тому числі, правом не отримувати докази незаконним шляхом. У рішенні нагадується, що згідно з висновком Конституційного суду України від 20 жовтня 2011 року, складається враження про необхідність автоматичного вилучення з судового процесу усіх доказів, отриманих незаконним шляхом без будь-яких можливостей для балансу конкуруючих інтересів.