Кваснєвський згадав, як сам виконував

Колишній Президент Польщі Александр Кваснєвський наголошує на важливості виконання Україною “домашнього завдання”, необхідного для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кваснєвський сказав на міжнародній конференції “Наркополітика в Східній Європі у контексті корупції”.

“Все, що ви тут робите у зв’язку із перспективою асоціації України з Європою, це все для вас. Навіть якщо ви не хочете входити в ЄС, то і в цій ситуації ви маєте зробити певні зміни у галузі права, в економіці і в багатьох інших справах, оскільки це потрібно передусім вам”, - сказав Кваснєвський.

Відео дня

На тему: Азаров переконував Європу, що Україна виконає всі зобов'язання

Він зазначив, що, відмовляючись від європейської перспективи, Україна відмовляється від досвіду.

За словами Кваснєвського, йому доводиться чути в Україні висловлювання на кшталт: “Ми вже втомились від цих вимог. Чого вони до чорта там від нас хочуть?”. У зв’язку з цим він зазначив, що коли Польща входила у Європейський Союз, європейці також говорили про необхідність виконання “домашньої роботи”.

“Я почувався як дитина, якій батьки постійно кажуть зробити домашнє завдання, але, дивлячись тепер на перебування у ЄС Польщі, я можу сказати, що там, де ми краще зробили “домашнє завдання”, у нас більше успіхів, а там, де ми погано зробили, маємо проблеми”, - додав Кваснєвський.