Наливайченко заперечує звинувачення на свою адресу

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії "УДАР Віталія Кличка", він сказав: "Якщо це спроба тиску, то я хочу сказати авторам, що я жодних форм тиску не сприймаю".

За словами Наливайченка, "нас не турбують такі спроби тиску. Нас турбують спроби незаконних звинувачень і переслідувань на адресу простих громадян".

Він наголосив, що не відступиться від того, що слід публічно розслідувати злочини комуністів проти українців.

Відео дня

"Вся моя діяльність була публічною. Всюди, де стоять мої підписи, - я за них відповідаю", - наголосив Наливайченко і зауважив, що більшість керівників Генеральної прокуратури були наглядовими прокурорами за діяльністю СБУ в той час. "Це дуже важлива правова обставина. Тоді законодавство передбачало, що нагляд за діяльністю СБУ здійснює профільний заступник генерального прокурора. Один з таких заступників зараз публічно виступив. Тоді була повна співпраця і відкритість", - сказав Наливайченко.

У партії «УДАР» вважають, що відкриття кримінального провадження проти Наливайченка за надуманою справою має виключно політичну мотивацію і є черговим проявом тиску на народних депутатів від опозиції з боку влади.

«З початком нового політичного сезону посилився тиск на опозиційні фракції, зокрема, на «УДАР». Влада знову вдалася до звичних для неї методів боротьби з неугодними політиками – залякування та відкриття кримінальних проваджень. Кожного тижня з'являються штучно сфабриковані справи проти опозиційних депутатів. Це чергове свідчення того, що ГПУ і СБУ перетворилися сьогодні на карально-репресивний апарат», - наголошують у партії.

В «УДАРі» заявили, що на кількох народних депутатів від цієї партії намагаються тиснути, порушуючи кримінальні справи. «На тих народних депутатів, які мали свій бізнес, тиснуть перевіряючі і силові структури, шантажують родичів і колективи. Інших намагаються залякати, зламати з однією метою – змусити змінити політичну позицію», - зазначається у заяві.

В «УДАРі» повідомили, що партія використовуватиме всі можливі законні методи захисту однопартійців. «Ми закликаємо владу, і особисто Президента України як гаранта Конституції, припинити використовувати правоохоронні та судові органи в боротьбі з політичними опонентами та залякувати опозиційних народних депутатів», - наголосили в партії.

Як повідомляв УНІАН, перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив газеті «Сегодня», що у ГПУ зареєстроване кримінальне провадження про розголошення державної таємниці колишнім головою Служби безпеки України Наливайченком.

«За заявою народних депутатів зареєстровано кримінальне провадження про розголошення державної таємниці колишнім головою СБУ Наливайченком», - сказав Кузьмін.

За його словами, Наливайченко міг надати співробітникам ЦРУ доступ до секретних документів.