Саакашвілі підкорив Казбек / Фото: facebook.com / SaakashviliMikheil

Саакашвілі вирушив підкорювати Казбек в минулий понеділок в компанії російського опозиціонера, колишнього радника президента РФ з економічних питань Андрія Ілларіонова і депутата грузинського парламенту Гогі Хачидзе. Однак через негоду президентові Грузії і його супутникам довелося перервати сходження і провести кілька днів на якійсь "метеобазі" в горах.

На тему: Саакашвілі віддав свою резиденцію під будинок відпочинку для військових

Після успішного завершення подорожі Саакашвілі поширив на своїй сторінці у Facebook повідомлення під заголовком "Хто сказав, що ми не зможемо піднятися?!" і виклав фотографії сходження на Казбек, повідомляє РІА Новости .

Відео дня

"Незважаючи на труднощі шляху, ми все одно досягли наміченої мети! Я підкорив Казбек разом з одним з лідерів російської опозиції Андрієм Іларіоновим. Ми піднялися на останню ділянку гори з використанням альпіністських мотузок та іншої спеціальної техніки. У зв'язці також були громадяни України та Ірану, яких ми зустріли по дорозі. Саме з цим інтернаціональним єдністю на висоті 5,047 тисячі метрів ми символічно звели прапор Грузії" , - цитує повідомлення Саакашвілі агентство "Новини - Грузія".

При цьому він зазначив, що кілька груп, які зустрілися їм по дорозі, радили перервати сходження через сильний вітер біля льодовика, проте альпіністів це не злякало.

"Майбутнє Грузії таке ж світле як Мкінварцвері (Казбек по- грузинськи)! Незважаючи на перешкоди, ми підкоримо всі вершини!", - підкреслив Саакашвілі.