Михайло Охендовський

Про це, як повідомили УНІАН у відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК, заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником, співробітниками Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, а також експертом проектів офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

«Виборчий кодекс, проект якого вже напрацьовано, безумовно, є прогресивним документом, і його прийняття може стати черговим кроком у розвитку виборчого законодавства України», - сказав Охендовський.

На тему: В ЦВК розгледіли нову технологію зриву виборів у 5 округах

Відео дня

Проте, на його думку, Кодекс, незалежно від дати його прийняття, навряд чи раз і назавжди вирішить всі існуючі проблеми, в тому числі головну із них – проблему стабільності виборчого законодавства.

“Тому до кодифікації такого законодавства Україні необхідно напрацювати та перевірити практикою зміни до законів про вибори народних депутатів, а особливо – про місцеві вибори. Адже саме він сьогодні викликає найбільше занепокоєння з урахуванням досвіду 2010 року. І не тільки у членів Центральної виборчої комісії, а й у політичному середовищі, і в суспільстві в цілому”, - сказав голова ЦВК.