Прасолов не вірить в альтруїзм російської сторони.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов заявив за підсумками торгового діалогу з Євразійською економічною комісією - наднаціональним органом Митного союзу.

"Вчора виступив міністр фінансів РФ і назвав параметри дворічної облігаційної позики, яку Україна передбачає розмістити у розмірі 3 млрд доларів. Вчора було оголошено про 5% - ми маємо знаходити ці гроші на обслуговування боргу. Тут я не бачу ніякого альтруїзму", - сказав Прасолов.

Він наголосив, що хоча перед Україною не висувалися умови для надання позики, вона видається на комерційних умовах.

Відео дня

Крім того, Прасолов відзначив, що переговори про ціну на газ ведуться з моменту обрання Віктора Януковича Президентом України.

"Ми постійно говорили, що у нас має бути ціна європейська - якщо від цієї ціни відняти транзит, приблизно і виходить ця цифра", - сказав він.

За словами міністра, після початку реверсу більш дешевого газу з Європи російська сторона почала розуміти, що втрачає ємкий український газовий ринок. "Тут також немає альтруїзму - тут чистий економічний розрахунок", - наголосив Прасолов.

Він упевнений, що не слід шукати політичне підгрунтя вчорашніх домовленостей і "здачу якихось інтересів". За словами Прасолова, досягнуті домовленості ніяк не пов'язані з інтеграцією України в Митний союз чи Євросоюз.