Нова схема може бути використана на виборах 2015 року

Експерти зазначають, що в Україні з'явилася технологія «легального підкупу» виборців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні на прес-конференції.

"Вже є легальний підкуп виборців. Раніше слово «підкуп» асоціювалося із словом «нелегальний», тихенько купували голоси, щоб ніхто не бачив. Сьогодні знайшли спосіб купувати легально, і на це навіть статті, як то кажуть, немає», - сказав віце-президент Асоціації політичних психологів України Віктор Рибаченко.

Відео дня

У свою чергу, член Вченої ради Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк зауважив, що один із кандидатів в народні депутати на повторних виборах до парламенту, які відбулися 15 грудня, у Черкасах купив необхідну кількість виборців «цілком легально».

Читайте також: Депутат від опозиції заявляють про масове скуповування голосів на 194 окрузі

«З десятками тисяч виборців були укладені договори про те, що вони будуть агітаторами цього кандидата. Це легально, кожен може такий договір укласти. Сума договору може писатися реальна, може писатися занижена. При цьому людині кажуть, що її наймають агітатором, але при цьому не треба нікого агітувати, необхідно переконати себе самого проголосувати за цього кандидата. Це легально? Легально», - сказав Вишняк.

Він спрогнозував, що це опробовування технологій, які будуть застосовуватися на президентських виборах, особливо в другому турі.