Рада отаманів Луганського округу Донських козаків просить Президента Росії Володимира Путіна надати військову підтримку народу України в разі посилення політичної кризи в країні.

Як передає УНІАН, про це йдеться в заяві, прийнятій на Раді Отаманів Луганського округу донських козаків, й поширеній сьогодні, 12 лютого.

"Ми, Донські козаки, віддані Вірі Православній, Батьківщині й Дону, по волі Господній перебуваємо на території братньої Росії держави - Україні, ситуація в якій на цей момент викликає жах", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Заворушення на вулицях, бездіяльність міліції та влади по відношенню до радикально налаштованих молодчиків, які калічать наших співгромадян, співробітників МВС, руйнують історичні пам'ятки, вносять розбрат у суспільство", - підкреслюється в зверненні.

На думку козаків, "опозиційні лідери провокують громадянську війну, заявляючи, що звернуться до військ Організації Північноатлантичного договору (НАТО) за допомогою".

Читайте такожУ Криму проросійські сили мобілізують козаків

"Звертаємося до вас із проханням не віддати нас на розтерзання західним іродам. А в разі подальшого поглиблення політичної кризи, спроб введення на територію України військ НАТО, надати військову підтримку народу України", - йдеться в повідомленні козаків.

Звернення, підписане отаманом Луганського округу донських козаків Леонідом Рубаном, направлено також отаману ВКО «Всевелике Військо Донське» Віктору Гончарову, верховному отаману Союзу козачих військ Росії й зарубіжжя, депутату Держдуми РФ Віктору Водолацькому.

Як повідомляв УНІАН, у Луганській області створюються добровільні "народні дружини" для "боротьби з провокаторами", до їх складу також входять представники донського козацтва.