Верховная Рада Крыма

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГПУ.

Так, згідно з повідомленням, Генпрокуратурою до Окружного адміністративного суду Києва заявлено вимоги щодо скасування прийнятих 11 березня парламентом Криму та Севастопольською міськрадою рішень про затвердження «Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим і м. Севастополя», якою передбачено за результатами призначеного на 16 березня республіканського референдуму з питань територіальної приналежності Криму оголосити Республіку Крим незалежною і суверенною державою та звернутися до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб’єкта.

Відео дня

Читайте такожРада Криму прийняла "декларацію про незалежність"

Також оскаржено незаконні рішення Севастопольської міської ради від 7 березня «Про забезпечення проведення загальнокримського референдуму 16 березня в м. Севастополі», «Про затвердження кошторису видатків на підготовку і проведення загальнокримського референдуму 16 березня в Севастополі» та «Про затвердження Тимчасового положення про референдум в місті Севастополі».

Одночасно заявлено клопотання про забезпечення вимог прокурора шляхом зупинення дії вказаних рішень.

«Прийняті Верховною Радою АР Крим та Севастопольською міською радою рішення є очевидно протиправними та посягають на засади конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров’я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що потребує втручання органів прокуратури», - наголосили в Генпрокуратурі.