МИД Украины / Wikipedia

"Повчальний та ультимативний тон цих заяв свідчить про те, що як справжньому агресору Росії зовсім не потрібно жодного врегулювання. Під дулами своїх автоматів цей агресор вимагає тільки одного – повної капітуляції України, її розколу і знищення Української державності. Саме так і ніяк інакше розцінюються в Україні умови щодо федералізації, другої державної мови, референдумів тощо. Нам щиро жаль, що Міністр Сергій Лавров змушений їх озвучувати", - підкреслили у відомстві.

Читайте такожУ Москві пропонують діалог ЄС та США щодо федералізації України

МЗС України пропонує російській стороні, перш, ніж диктувати свої ультимативні умови суверенній і незалежній державі, звернути увагу на катастрофічний стан і повне безправ’я власних національних меншин, в тому числі української.

Відео дня

"Чому б Росії не наповнити федералізм, який, до речі, зафіксований в офіційній назві держави, реальним, а не лише декларативним змістом? Чому б не дати більше повноважень національним суб’єктам федерації, розвиток який придушується сьогодні так само жорстко, як придушувався і в царські, і в радянські часи? Чому б не запровадити інші, крім російської, державні мови, в тому числі українську – мову мільйонів громадян Росії? Чому б не дозволити провести референдуми про ширшу автономію, а, в разі необхідності, й про незалежність, в національних суб’єктах федерації?" - риторично запитують у відомстві.

"Не потрібно повчати інших. Почніть краще наводити порядок у власній державі. У вас же так багато проблем", - підкреслили в українському МЗС.