REUTERS

Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон закликає Росію до деескалації ситуації та відведення військ від східного кордону України.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це Ештон заявила під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ 28-ми країн-членів ЄС в Афінах.

Читайте такожЄвросоюз має готувати третю фазу санкцій проти Росії - МЗС Британії

Відео дня

”Як ви знаєте, Росія є нашим великим сусідом, і ми в цій ситуації очікуємо двох речей. По-перше, деескалації. Ви розумієте, що це означає з точки зору дислокації військ... Ми уважно стежимо за тим, що відбувається. Заяви про відведення військ не підтверджуються з боку НАТО. І важливо, щоб Росія продемонструвала, що вона справді серйозно ставиться до деескалації відведенням своїї військ. Ми сподіваємось, що це відбудеться. Ми й далі будемо пильно стежити за розвитком ситуації”, - сказала Ештон. 

Читайте такожРосія не повинна використовувати енергоносії як зброю проти України - Керрі

”По-друге, має бути розуміння (з боку Росії), що народи мають право самостійно робити власний вибір, і ми не визнаємо анексії Криму. Ми також маємо уважно подумати над майбутнім наших відносин з Росією і нашими партнерами на Сході”, - додала Ештон.