Нуланд каже, що Вашингтон бачить за подіями в Україні руку Кремля

Під час слухань в Гельсінській комісії при американському Конгресі заступник державного секретаря Вікторія Нуланд розповіла, що у захопленнях державних будівель в Харкові, Донецьку, Луганську та Маріуполі Вашингтон чітко бачить руку Москви, повідомляє Голос Америки.

«Це далеко не стихійні події. Ці інциденти мають усі ознаки оркестрованої кампанії  з підбурювання, сепаратизму та саботажу української державності, що робиться за вказівкою та допомогою російських сил безпеки».

Нуланд представила політику США з розв’язання кризи:  фінансова допомога Україні разом з МВФ та європейськими партнерами, тиск на Росію та одночасні  переговори з метою деескалації кризи і останнє – посилення боєздатності партнерів по НАТО в регіоні.

Відео дня

Читайте такожНуланд: з ситуації в Україні вихід є

Також США фіксують чимало випадків порушення прав людини в Криму. Державний секретар США Джон Керрі, сказала його заступниця, навіть передав Міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову документи, що засвідчують  погіршення ситуації з правами людини на півострові після його окупації Росією.

«Повідомлення про порушення прав людини в Криму після його окупації Росією, шокують. Минулого тижня кримськотатарський активіст, який протестував проти  російської окупації півострову, був викрадений, підданий тортурам та вбитий проросійськими збройними формуваннями», - заявила вона.