В Харькове параллельно происходят два пикета / STATUS QUO

Як передає кореспондент УНІАН, люди зібралися навпроти Будинку рад на площі Свободи.

Відео дня

Обидва пікети розділені щільним кордоном міліції.

Читайте такожХарківська міськрада вимагає від ВР закону про місцеві референдуми

Пікет прихильників федералізації України організували Комуністична партія України та громадська організація “Боротьба”. У цьому мітингу беруть участь близько 70 осіб. Люди тримають символіку КПУ та транспаранти з написами: «Проведем референдум, вернем власть народу», «С Таможенным союзом возродим промышленность Харькова», «Россия — да! ЕС и США — пошли вон!», «Да — референдум, нет — фашизму!», «Янукович — на работу!», «Долой хунту. Свободу политзаключенным», «Никаких выборов без референдума», а також скандують «Референдум».

Учасники цієї акції вимагають від депутатів Харківської облради «провести консультативне опитування або референдум» з питання федералізації та надання російській мові статусу другої державної.

Крім того, учасники пікету виступають проти вступу України до НАТО, а також введення на територію держави іноземних військ.

Вони також наполягають на відновленні, на їхню думку, розірваних нинішньою владою економічних зв'язків з Росією, оскільки більшість харківських підприємств зорієнтовано на ринки Митного союзу.

Поруч з акцією прихильників федералізації на площі Свободи проходить мітинг прихильників єдності України. У ньому беруть участь близько 200 осіб. Люди тримають національні прапори.

За словами заступника керівника харківської міської організації ВО “Батьківщина” Миколи Пахніна, організатором цієї акції є партія “Батьківщина”.

Він наголосив, що учасники мітингу прийшли під Будинок рад, щоб депутатам облради «означити основну позицію харків'ян — єдина, неподільна і соборна Україна».

Пахнін зауважив, що за відомостями соцопитувань, близько 80-% харків'ян підтримують унітарність та єдність України.

Читайте такожПроросійських активістів, які вимагають референдуму в Харкові, не пустили на сесію міськради

Крім цього, безпосередньо перед входом в будівлю ОДА кілька десятків прихильників єдності держави розгорнули 150-метровий прапор України.

Вхід в ОДА охороняють працівники міліції. Кордон міліціонерів також вишуканий вздовж тротуару навколо входу в приміщення.

Неподалік будівлі ОДА чергують два пожежних автомобіля та кілька автобусів з працівниками міліції. Сьогодні о 10.00 розпочалася сесія харківської обласної ради.