REUTERS

Президент Росії Володимир Путін попереджує росіян, що Інтернет є спецпроектом ЦРУ.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав сьогодні під час виступу на медіа-форумі.

«Це цілковита правда, абсолютна і чиста, що називається, все йде через сервери, які містяться у Штатах, все там контролюється. Ви повинні просто з цього виходити, таке життя, так воно влаштоване американцями, вони робили це. Ви ж знаєте, все це виникло на першому етапі, на зорі Інтернету як спецпроект ЦРУ США. Так і розвивається», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожДепутат Думи звинуватив Віктора Цоя в роботі на ЦРУ

Він відзначив, що зараз цей продукт вийшов на ринок, але «все одно, в першу чергу, це військова програма, спеціальна програма, так і сидить у центрі, ось ця частина спецслужб».

При цьому Путін заявив, що над захистом інформації думають російські спеціальні служби і впроваджують відповідні системи захисту.

«Перш за все, це стосується, звісно, інформації закритого характеру Міністерства оборони, оборонної промисловості, органів влади й управління, насамперед, федеральних органів влади й управління. Щось вдається їм зробити, щось поки що не дуже», - сказав він.

Читайте такожЯнукович: Київ прийняв рішення про силову операцію на Сході під тиском ЦРУ

Кажучи про громадянську сферу, Путін відзначив, що сервери треба переносити на територію РФ, аби інформація не оброблялася за кордоном.

Нагадаємо, в Росії засновника соціальної мережі «ВКонтакті» Павла Дурова звільнили з посади генерального директора цієї компанії.

Про це Дуров написав на своїй сторінці в соцмережі 22 квітня.

«Судячи з новин, у результаті моєї публічної відмови минулого тижня мене звільнили з посади генерального директора «ВКонтакті». Цікаво, що у акціонерів забракло сміливості зробити це прямо, про своє звільнення я дізнаюся з преси», – повідомив він.

Читайте такожNYT: У Росії говорять неправду про події в Україні

16 квітня Дуров на своїй сторінці «ВКонтакті» оприлюднив два повідомлення. Одне – про відмову на вимогу прокуратури закрити антикорупційну групу російського опозиціонера Олексія Навального, друге – про відмову видати ФСБ РФ дані організаторів груп українського Майдану.

«Сьогодні «ВКонтакті» переходить під повний контроль Ігоря Сєчіна і Алішера Усманова (російські мільярдери). Мабуть, у російських умовах щось таке було неминуче, але я радий, що ми протрималися сім з половиною років», – відзначив Дуров.