милиция, МВС / vinnitsaok.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції.

За словами Тимчука, українськими силовикам, які проводять антитерористичну операцію на сході, не варто сподіватись на жодну підтримку з боку міліціонерів, оскільки всі вони були підкуплені терористами.

Читайте такожТимчук пояснив, чому прикордонники не можуть відбити атаку терористів

Відео дня

“Потрібно бути дуже неадекватним керівником, щоб розраховувати на луганську або донецьку міліцію. Я не виключаю, що там є якийсь відсоток адекватних міліціонерів, патріотично налаштованих.

В середині квітня ми робили оцінку, згідно з якою близько 30% міліціонерів ще були більш-менш лояльні до української влади, а 70% — ні. Але наприкінці квітня почався масовий перехід міліціонерів на бік ворога. Фактів, де міліціонери при захопленні відділів міліції відстрілювались до останнього патрону, у Луганську я не знаю”, - сказав Тимчук.

Він також додав, що в основному правоохоронці на сході зраджують присягу й переходять на бік терористів, бо їх підкуповують грошима або дають гроші та якісь обіцянки.

«Ідейних, які б усіма фібрами душі ненавиділи Україну, я не знаю. Я б розбив зрадників на дві групи. Перша група — гроші, а друга — гроші та ідеологія. Другі просто впевнені, що зараз вони отримують по 300 доларів зарплати, а в Росії будуть отримувати 1400. І це там в Луганській та Донецькій області повальний стереотип», - сказав Тимчук.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар повідомив, що раніше за порушення присяги було звільнено 12 тисяч правоохоронців, які працювали в Криму.

На сьогодні МВС звільняє міліціонерів за зраду присязі в Луганській та Донецькій області.

«На превеликий жаль, першими зрадниками виявилися керівники кадрових підрозділів управлінь внутрішніх справ, ми негайно їх звільняємо з посад», - зауважив заступник міністра.

Також Чеботар повідомив, з ОВС в Одеській області за зраду було звільнено близько десяти осіб, які були зв’язані з екстремістами, продавали їм патрони.