Нацгвардия не просила о ЧП на Донбассе / Андрій Парубій / facebook.com

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Нацгвардії.

«Командування Національної гвардії України обурено зверненням «громадського штабу об`єднання під назвою «Національна гвардія» до президента України з низкою вимог для врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях», - підкреслюється в заяві.

Її автори вимагають терміново припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України та таким чином дискредитувати військове формування.

Відео дня

В Нацгвардії звернули увагу, що «зазначене громадське об`єднання не є офіційно зареєстрованою громадською організацією та не має жодного права для оприлюднення офіційних заяв від імені Національної гвардії України».

Читайте такожНацгвардія спростувала інформацію про розстріл хворих у Красному Лимані

«Звертаємося особисто до пана Волкова, як голови вищезгаданого об`єднання, терміново припинити робити заяви від Національної гвардії України, адже на такі заяви його ніхто не уповноважував. У протилежному випадку командування Національної гвардії України змушене буде звернутися до суду», - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 червня, на прес-конференції було оприлюднено звернення Нацгвардії України із закликом до Порошенка замість Антитерористичної операції провести на території Донбасу широкомасштабну військову операцію, запровадивши надзвичайний стан.