REUTERS

Громадська рада Національної гвардії України закликає президента Петра Порошенка до введення надзвичайного стану і проведення повномасштабної військової операції для ефективної боротьби з терористами на сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив голова Громадської ради Громадського штабу “Національна гвардія України” Володимир Волков.

Відео дня

Він розповів, що громадська рада звернулася до Порошенка з листом, в якому висловила ряд пропозицій щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Читайте такожГлава АП підтримує введення воєнного стану на Донбасі

“Президент має розглянути пропозицію Громадської ради Нацгвардії щодо повномасштабної військової операції. Ми вимагаємо також негайного закриття кордону з Російською Федерацією, введення надзвичайного стану, посилення прикордонних військ та видати наказ про взяття під охорону державного кордону Національній гвардії. А в місцях скупчення терористів необхідно провести локальну і ефективну військову операцію”, - зазначив Волков.

У свою чергу, заступник голови Громадської ради Громадського штабу “Національна гвардія України” Ростислав Афанасьєв зазначив, що на території України на сьогодні вже проникли близько 10 тисяч терористів і тому зволікати з радикальними заходами не можна.

Він також заявив, що у листі до президента міститься пропозиція про створення бригади в Нацгвардії України, яка б фінансувалася за рахунок громади.

Читайте такожСоболєв: Рішення про введення воєнного стану на сході має ухвалювати Порошенко

“Ми пропонуємо президенту створити бригаду Нацгвардії, фінансування якої візьме на себе громадськість. Необхідно провести загальновійськову операцію з прикриттям кордону. Якщо ми будемо топтатись на місці, то кожен день стане програшем. Ще тиждень тому у рядах терористів було 5 тисяч бійців, зараз уже близько 10. І якщо підготовлені бійці їх не зупинять, то ця зараза поширюватиметься”, - сказав Афанасьєв.

Нагадаємо, РФ у березні 2014 року, зневаживши всі міжнародні договори, анексувала український Крим і продовжує дестабілізувати обстановку на сході України, посилаючи туди озброєних терористів.

Читайте такожРостовський губернатор ввів надзвичайну ситуацію через невидимих "українських біженців"

Із 15 квітня у Луганській та Донецькій областях проходить антитерористична операція.

3 червня Турчинов доручив секретарю РНБО України Андрію Парубію вивчити питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях, де проводиться АТО, для запобігання дальшому розвитку та припинення збройного конфлікту на території України.