Милош Земан

У виступі Мілош Земан наголосив, що Україною досі «володіли різні групи ґангстерів, які збагачувались завдяки низці сумнівних операцій з просверленням газопроводів включно». Діяли і групи, «які не соромились найманих убивць», адже це був «звичний  метод спілкування між  тамтешніми політиками», сказав Земан.

Читайте такожЧеський президент запросив Порошенка до Праги

За його словами, найбільшою небезпекою для України нині є «загроза економічного банкрутства, громадянська війна і російське вторгнення», а тому Петра Порошенка, зазначив президент Чехії, «чекають нелегкі часи», передає Радіо Свобода.

Відео дня

На думку Мілоша Земана, «єдиний шлях, який може заспокоїти ситуацію в Україні, це децентралізація», надання регіонам більшої самостійності.

Потрібно також бути уважним у діалозі з російським президентом Володимиром Путіним, наголосив Мілош Земан і порівняв останнього із шахістом. «Якщо ви допуститесь помилки, будьте певні, він її використає. А тому рецепт простий: не робіть зайвих помилок», – додав у розмові з чеськими студентами Мілош Земан.

Президент Чехії не приїжджав на інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка. Як пояснювали в чеському уряді, причина – перевантаження графіку роботи чеського глави держави.

Чехію представляв міністр закордонних справ Любомир Заоралек.