un.org

Західні країни заблокували в РБ ООН запропоновану Росією заяву із засудженням нападу на російське посольство в Києві, повідомляють РИА Новости з посиланням на дипломатичне джерело у всесвітній організації.

"Західні делегації в Раді Безпеки заблокували російський проект заяви із засудженням нападу на посольство РФ у Києві", - сказало джерело.

Читайте такожКабмін робить все для стабілізації ситуації навколо Російського посольства в Києві

Відео дня

Росія запропонувала прийняти таку заяву у суботу, поширивши її проект серед 15 країн-членів РБ ООН. «Згідно з текстом проекту заяви, РБ ООН пропонувалося рішуче засудити напад у суботу на посольство Російської Федерації в Києві, в результаті якого було завдано збитків будівлі і власності посольства, створено загрозу життю його персоналу, що серйозно зашкодило роботі дипмісії», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМЗС: Акцію під посольством РФ намагалися використати провокатори. Є затримані

Як повідомляв УНІАН, 14 червня біля посольства Російської федерації в Україні відбулася акція протесту проти агресивної політики Кремля і російської підтримки дій терористів і сепаратистів, які призводять до загибелі українських громадян і військовослужбовців. Останньою трагедією стало вбивство сучасною російською зброєю десятків українських військових, знищених у літаку над Луганськом.