Порошенко взял под личный контроль расследование двух преступлений / Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко вимагає оперативного та об’єктивного розслідування обставин вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та замаху на життя мера Львова Андрія Садового.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Глави держави, Порошенко назвав ці злочини проявами терористичних дій, метою яких є залякування населення у мирних регіонах держави. За його словами, правоохоронні органи не повинні допустити поширення подібних явищ у мирних містах, селищах і селах, наголосив Президент.

Читайте такожСмерть мера Кременчука: всі версії вбивства Бабаєва

Відео дня

«Я чекаю від Служби безпеки України і від Генеральної Прокуратури якнайшвидшого розслідування двох жахливих злочинів. Вимагаю, щоб усі сили були кинуті на встановлення виконавців і замовників», - сказав Порошенко під час зустрічі з Генеральним прокурором України Віталієм Яремою та заступником Голови Служби безпеки України Віталієм Яловенком.

«Маємо з вами об’єднати зусилля для того, щоб захистити мир і спокій українців», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що триматиме на особистому контролі хід розслідування.

«Про хід розслідування просив би інформувати мене особисто», - сказав він.

«Зло обов’язково має бути покаране. Це той виклик, який сьогодні терористи кинули правоохоронній системі України. Але в нас є чим відповісти», - резюмував Президент.

Ярема зазначив, що до розслідування обох злочинів залучені працівники Генеральної прокуратури, СБУ та МВС, які координують роботу слідчих груп на місцях.

«Сьогодні проводяться активні слідчі дії, оперативно-розшукові заходи», - сказав він.

Ярема також повідомив, що за фактом вбивства мера Кременчука порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, а за фактом замаху на міського голову Львова - справу за статтею 258.

Щодо з’ясування обставин замаху на життя Садового заступник Голови СБУ повідомив, що у Львові створені оперативні слідчі групи, до роботи в яких крім співробітників СБУ залучені представники прокуратури та органів внутрішніх справ.

Читайте такожНевідомі обстріляли будинок мера Львова, можливо, з протитанкової зброї

Як повідомляв УНІАН, мера Кременчука Бабаєва застрелили невідомі вранці 26 липня.

Бабаєв народився 21 жовтня 1965 у Курську. Був народним депутатом України VI скликання, членом фракції ”Блок Юлії Тимошенко”. Президент футбольного клубу ”Ворскла”. На посаді мера Кременчука працював із листопада 2010 року.

В ніч на суботу у Львові невідомі обстріляли житловий будинок міського голови. На той момент Садового та його сім'ї в будинку не було, тому ніхто не постраждав.