Новости на российском канале с Дмитрием Киселевым

Міністерство інформації Білорусі не має відомостей про випадки дезінформації щодо українських та білоруських подій з боку центральних російських телеканалів.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит Білоруської асоціації журналістів.

У своєму зверненні журналісти просили Міністерство інформації розглянути сюжет «Першого каналу» «Біженка зі Слов'янська згадує, як при ній стратили маленького сина та дружину ополченця» на предмет порушення закону "Про ЗМІ" і підняти питання про припинення трансляції в Білорусі російських каналів, які систематично порушують цей закон.

Відео дня

Читайте такожНавальний пропонує судити російських авторів чергового фейку про події в Слов'янську

"Мінінформації не має права коментувати порушення законодавства про ЗМІ Російської Федерації редакцією "Першого каналу"", - йдеться у документі.

Мінінформ, за його словами, може відкликати ліцензію у телеканалу чи радіопрограми тільки у випадках грубого порушення ними законодавства Республіки Білорусь про ліцензування: якщо ліцензовані діяльність здійснюється в цілях, що суперечать інтересам Республіки Білорусь "та коли мовлення містить відомості, "розповсюдження яких заборонено чи обмежено законодавством".

Нагадаємо, що з вимогою припинити в Білорусі трансляцію центральних російських каналів раніше вже виступали активісти.

baj.by