Єнакієвського ватажка бойовиків затримано / sbu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Бердянську громадянина України «Г» – ватажка єнакіївського осередку бойовиків терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За свідченнями місцевих мешканців, у березні ц.р. «Г» під виглядом так званої громадської організації «Оплот» створив у Єнакієвому Донецької області злочинне угрупування, члени якого вербували містян до бандформувань та примушували вступати до партії «Народное движение, русское движение города Енакиево».

Відео дня

Читайте такожБойовики намагаються скомпрометувати бійців та знищити інфраструктуру Донбасу - РНБО

"У місті «громадський активіст» був відомий своїм кримінальним минулим – відбував покарання за навмисне вбивство, тримав у страху місцевих жителів – ґвалтував та продавав у рабство бойовикам жінок", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що з початком антитерористичної операції правопорушник брав участь у бойових діях на боці терористів поблизу Шахтарська та Єнакієвого – був поранений та під виглядом біженця втік до Бердянська.

"Переховуючись на території Запорізької області, продовжував працювати на терористів з «ДНР» – збирав та передавав бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ, а також точні координати для нанесення російськими військами артилерійських ударів по позиціях сил АТО", - зазначили у відомстві.

Тривають слідчі дії.