Reuters

На Донбасі встановилося дуже хитке перемир'я. Обидві сторони звинувачують ворога в порушенні зупинки вогню і нападах.  Однак ситуація може вилитися навіть у гірші наслідки для України в політичному плані. Про це сьогодні пише The Sunday Times, статтю якої цитує Дзеркало тижня.

"Сьогодні вранці я вперше за кілька тижнів вийшла на вулицю, сіла на сонечку на лавці зі своєю кішкою і закурила. Вперше стало так тихо. Можна подумати, що я у відпустці. Сподіваюся, триватиме довго",  - розповіла донеччанка Світлана.

В цей же час бойовики звинувачують українську армію в порушенні припинення вогню. Вони кажуть, що український снайпер вбив двох бойовиків і поранив ще трьох невдовзі після оголошення перемир'я.

Відео дня

В цей же час українські військові кажуть, що терористи за перші 12 годин порушили домовленість про припинення вогню щонайменше 10 разів. Видання пише, що шанси на те, що перемир'я переросте в мир, дуже мізерні.

Читайте такожДалай-лама: Путін намагається звести нову Берлінську стінуПрезидент Росії Володимир Путін минулого тижня склав свій план для встановлення миру, який передбачає амністію терористів, обмін полоненими і розпуск добровольчих батальйонів.

"Однак найважливіше те, що не було досягнуто домовленості про статус територій, які захопили проросійські бойовики", - йдеться в стаття.

Читайте такожПорошенко заявив, що поділяє відповідальність за режим перемир'я з ПутінимПутін вимагає федералізацію України, але Порошенко згоден лише на децентралізацію.

"Існує небезпека, що сторони залишаться в глухом куті, залишаючи наповнений зброєю Схід України в підвішеному стані. Для Києва – це серйозна небезпека, але це влаштовує Москву, оскільки ставить хрест на амбіціях України щодо вступу в ЄС і НАТО, проти чого різко виступає Путін", - йдеться в статті.