Фото УНИАН

Порошенко у своєму виступі розповість про протистояння України з Кремлем, передає Еспресо.TV, з посиланням на  Atlantic Council.

Виступ і спілкування з аудиторією заплановані після його зустрічі з президентом Обамою і звернення до спільної сесії Конгресу. 

Відео дня

Також Порошенко хоче розповісти світовій спільноті, в чому він вбачає допомогу Сполучених Штатів і трансатлантичного співтовариства у боротьбі від навали російських військових сил. 

Читайте такожПорошенко і Ромпей обговорили ситуацію на Донбасі

У ході заходу, Атлантичною Радою Петру Порошенку буде вручено Міжнародну відзнаку громадянина на знак визнання його незмінної прихильності вільної і демократичної України, і важливості цієї справи для вільної і мирної Європи.

Нагадаємо, попри угоду про припинення вогню,  бої на південному сході України тривають, уряд Росії напав регулярними армійськими підрозділами через небажання, щоб Україна проводила демократичні зрушення і створила асоціацію з Європейським Союзом. Президент Порошенко шукає додаткову підтримку з боку Сполучених Штатів та Європейського союзу, які готують подальші санкції проти Росії.