Шимкив / Фото УНИАН

Відтермінування імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС дозволить Україні відбудувати економіку після війни і перебудувати промисловість.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив у ході роботи 11-ої щорічної міжнародної зустрічі «Ялтинська Європейська Стратегія» (YES) заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків.

Відео дня

Читайте такожПорошенко попросив Баррозу відтермінувати знижені мита на європейські товари

«Що стосується відтермінування втілення Угоди про асоціацію. Зараз у нас багато говорять про це. Хтось один зробив суперечливу заяву, але ніхто не відкладає ратифікацію. Йдеться про імпорт з ЄС. Українським компаніям дають час пристосуватися. Структура економіки під час війни потребує свіжого повітря, щоб відбудуватися, щоб відбудувати заводи. Нам потрібна пауза, щоб перебудуватися», - сказав Шимків.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня Україна, Росія і ЄС погодилися відкласти тимчасове застосування зони вільної торгівлі Україна-ЄС до 31 грудня 2015 року. При цьому ЄС на цей період продовжить автономні торгові заходи для українських товарів, забезпечивши їх доступ на європейський ринок. 

Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про створення зони вільної торгівлі, до того часу, коли в Україні буде обраний новий президент. Після обрання президентом України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі 27 червня. Планується, що Верховна Рада ратифікує Угоду про асоціацію з Європейським Союзом 16 вересня.