ZN.UA

Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Лана Зеркаль, виступаючи на засіданні комітета ВР з європейської інтеграції, передає Українська правда.

За її словами, "угоду не вносили (в ВР), щоби надати роз'яснення Російській федерації та щоби уникнути подальших негативних впливів на двосторонню торгівлю з РФ"

Відео дня

Читайте такожУ середу уряд планує імплементувати Угоду про асоціацію з ЄС

"З липня був започаткований тристоронній діалог Україна-Росія-ЄС. Ви знаєте, що зі сторони Росії були занепокоєння щодо застосування нами Угоди про асоціацію. Були навіть погрози про те, що Росія застосує додаток номер шість до угоди про ЗВТ СНД та виведе Україну з режиму вільної торгівлі", - пояснила мотиви цих переговорів Лана Зеркаль.

Представниця МЗС запевнила, що за підсумками переговорів владі "вдалося вийти на ратифікацію та позбавити Росію формальних підстав згорнути режим вільної торгівлі, який існує в рамках СНД".

Читайте такожЖодних змін в Угоду про асоціацію не вносили - голова комітету Європарламенту

Як відомо, досі представники влади заперечували зв'язок між переговорами з РФ та затягуванням ратифікації УА. Це затягування влада пояснювала проведенням технічних процедур.

Цей факт викликав обурення членів комітету ВР. "Раніше аргументом заступника глави адміністрації президента,  Валерія Чалого, було те, що владою має бути підготовлений закон про імплементацію, і це потребує часу. А тепер цей закон взагалі не подали в Раду", - зазначив глава комітету, народний депутат Григорій Немиря.