REUTERS

МНС Росії готове направити третю партію гуманітарної допомоги на територію Донбасу наприкінці цього тижня. Про це повідомив заступник голови міністерства Володимир Степанов в Раді Федерації, передає ИТАР-ТАСС.

"До кінця цього тижня при певних рішеннях ми будемо готові продовжити роботу", - сказав він, відповідаючи на питання про можливість відправки третього гуманітарного конвою.

Читайте такожМЗС: Україна вимагає від РФ припинити провокації з гуманітарним конвоєм

Як раніше повідомлялося, прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила про порушення другим російським гуманітарним конвоєм територіальної цілісності України.

ЄС вважає дії російської влади незаконними і такими, що порушили українську територіальну цілісність і суверенітет.

Як повідомляв УНІАН, першу колону у складі 280 вантажівок з «гуманітарною допомогою» на Донбас влада Росії направила в односторонньому порядку на початку серпня. 22 серпня російські «КамАЗи» прорвалися через український пункт пропуску «Ізварине», який контролюється бойовиками. При цьому українські митники встигли перевірити тільки 34 машини.

У Червоному Хресті повідомили, що їхні представники не супроводжували вантажівки РФ в Україні, як було обумовлено раніше.

Читайте такожОБСЄ: Митну службу України не допустили оглянути новий «гумконвой» з РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що Україна сама здатна забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в рамках міжнародного права і по лінії Червоного Хреста.