Фото УНІАН

Укріплення державного кордону – це питання національної безпеки, оскільки кордон – це ознака держави та її територіального суверенітету.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі одного із загальнонаціональних телеканалів у неділю.

Відео дня

«Якщо держава не має власного кордону і не контролює власного кордону, така держава не має ключових ознак територіального суверенітету. Протягом 20 років жодна влада не спромоглася побудувати державний кордон», - сказав голова уряду.

Читайте також"Стіну" на кордоні з Росією зведуть за три роки

Він зазначив, що відсутність кордону – це відсутність безвізового режиму з ЄС, це незаконна міграція, розвідувально-диверсійні групи, які пересувається через кордон, це торгівля зброєю, передача радіоактивних матеріалів, пересування терористів , небезпека для держави. 

«Ми будемо контролювати кордон. Кордон – це перша лінія оборони. Зрозуміло, що немає такого кордону, який зможе зупинити армію, але не в цьому його призначення”, – наголосив Яценюк.

Читайте такожЯценюк нарахував понад тисячу добровольців, охочих побудувати "стіну" на кордоні з РФ

За його словами, ”якщо немає жодних інженерних споруд і можна по швидкісній трасі доїхати ледве не до Києва, то тоді це питання не просто відсутності кордону, це питання безпеки держави і нашої гідності».