Росія оголосила Аркадія Бабченко терористом / фото УНІАН

Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії включила до переліку терористів і екстремістів журналіста Аркадія Бабченка, покинув РФ у 2017 році.

Зазначається, що відповідний запис з'явився в четвер в реєстрі на сайті Росфінмоніторингу. Про причини такого рішення не повідомляється.

Читайте такожБабченко звинуватив у замовленні вбивства свого "кухаря Путіна"

Відео дня

Нагадаємо, в червні 2020 року Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації заочно висунуто звинувачення в закликах до тероризму українському журналісту кримському татаринові Айдеру Муждабаєву.

Як повідомляв УНІАН, виступає з критикою путінського режиму в Росії журналіст Аркадій Бабченко в 2017 році переїхав в Україну.

29 травня 2018 року стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабченка на порозі його квартири в Києві.

30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала спецслужба, щоб попередити справжнє.

"Організатором" слідство назвало Бориса Германа, який був засуджений до 4,5 року позбавлення волі. Вирок засекречений і не опублікований. Суд випустив його з в'язниці в листопаді 2019 року.

"Замовником вбивства Бабченко з фонду Путіна" називали В'ячеслава Пивоварник.

У листопаді 2019 року Бабченко виїхав в Ізраїль. Він мотивував це зміною влади в Україні.