Рішення про звільнення Германа суд ухвалив ще 10 днів тому / Фото: УНІАН

Організатор "вбивства" російського журналіста  Аркадія Бабченка Борис Герман вийшов із колонії у Житомирі.

Про це повідомляють кореспонденти ТСН на місці події.

Читайте такожВідомий російський журналіст Аркадій Бабченко залишив Україну

Відео дня

Відповідне рішення суд ухвалив ще 10 днів тому. Суддя задовольнив апеляцію його адвокатів та вирішив випустити Германа із в’язниці через поганий стан здоров’я.

Сам Герман після виходу тривалий час чекав автомобіль, який мав забрати його додому. Він розповів, що сидів у камері зі ще сімома ув’язненими, а з собою мав пакет із ліками. Також Герман зазначив, що найближчим часом планує дати пресконференцію для журналістів, якщо зробити це дозволять адвокати.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня 2018 року було скоєно нібито замах на Бабченка: невідомий вистрілив у Бабченка в його київській квартирі, а журналіст помер по дорозі в лікарню. Наступного дня з'ясувалося, що вбивство було інсценуванням: журналіст з'явився на брифінгу СБУ і ГПУ. Тодішній голова СБУ Василь Грицак заявив, що реальний замах замовили в РФ, і для затримання організаторів силовики пішли на масовий обман.

Слідством встановлено, що в період з 6 квітня по 30 травня громадяни України Борис Герман та В’ячеслав Пивоварник, діючи за попередньою змовою групою осіб, на замовлення спецслужб Росії, з метою залякування населення, здійснили організацію підготовки до терористичного акту - вбивства із застосуванням зброї Бабченка, який змушений був виїхати за межі РФ через постійні погрози життю у зв’язку з публічною критикою державної влади країни-агресора та її керівників.

30 травня Германа було затримано працівниками СБУ, а 8 червня Пивоварнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України. У зв’язку з тим, що він переховується від органів слідства на території Російської Федерації, 19 червня його було оголошено в розшук.

У судовому засіданні Герман визнав свою вину у повному обсязі пред’явленого обвинувачення та дав детальні показання про всі обставини підготовки ним спільно з Пивоварником на замовлення "кураторів" з РФ вчинення терористичного акту, спрямованого на умисне вбивство Бабченка, а також щодо отримання замовлення на вчинення терористичних актів стосовно низки інших осіб. Вироком суду 30 серпня Герману, який уклав угоду зі слідством, було призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців.