Олександр Дубінський може піти на вибори мера Києва як самовисуванець / фото УНІАН

У партії «Слуга народу» існують лобі, які не хочуть висувати сильного кандидата в мери Києва і проводити чесні праймеріз.

Про це в ефірі телеканалу «Наш» повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

«І тепер всередині фракції депутати обурені небажанням проводити праймеріз і виводити питання відбору сильного кандидата в публічну площину. Тому що є цілком обґрунтовані підозри, що комусь в Офісі президента зручно залишити Кличка мером, а разом із ним і корупційні схеми», - заявив нардеп.

Відео дня

Він повідомив, що підтримає кандидата від «Слуги народу», якщо той буде відібраний на чесних праймеріз.

«Але якщо це буде тіньове рішення, я не виключаю і самовисування, тому що в даній ситуації це буде обман виборців, спроба підмінити сильного кандидата «шісткою» з рукава», - розповів Дубінський.

За інформацією народного депутата, питання праймеріз системно підіймалося депутатами фракції та в Офісі президента ще з квітня.

«Проте хтось дуже сильно був зацікавлений в тому, щоб цих праймеріз не було. Тому що той кандидат, який є на прикметі в Офісі президента, не здатний виграти праймеріз. Якби з кандидатом від нашої сили визначилися бодай у травні, то сьогодні ми обговорювали б двох реальних суперників. І під них формувалися б і ресурси, і медіа-майданчики, і програма для виборців. Але хтось хоче затягнути цей процес, щоб не було боротьби. Немає кандидата – немає боротьби. Нас всередині «Слуги народу» занурили в протистояння один із одним, замість того, щоб цю енергію та ресурси спрямувати проти нашого головного ворога – пана Кличка, який, нагадаю, є співголовою партії «Солідарність» Петра Порошенка. Про це всі забули. Але це саме той опонент, проти якого ми йшли на вибори в 2019 році», - підсумував Олександр Дубінський.