Як зазначив Дубінський, більшість проблем в Україні відбуваються через відсутність конкуренції / фото УНІАН

Існує кілька причин, через які проект праймеріз серед кандидатів у мери від партії «Слуга народу» загальмувався.

Таку думку в ефірі каналу «112 Україна» висловив народний депутат Олександр Дубінський.

Читайте також"Слуга народу" Дубінський нагадав про обіцяні праймеріз у Києві та натякнув на розкол у фракції (відео)«Будемо відверті: сьогодні не всі кандидати готові до дебатів. Всі задекларували своє бажання брати участь в праймеріз, але ніхто не педалює цю тему. Всі чекають і сподіваються на те, що хтось в Офісі президента, зрештою, визначить цього кандидата, і можна буде уникнути складної процедури конкуренції», - пояснив нардеп.

Відео дня

Також він розповів, що пропонував потенційним кандидатам у мери Києва Андрію Пальчевському та Ірині Верещук провести дебати і подискутувати на міську проблематику, однак остаточної відповіді поки не отримав.

Крім того, за словами депутата, більшість проблем в Україні відбуваються через відсутність конкуренції.

«Люди вибирають не кращу пропозицію, а пропозиції, які їм нав'яжуть. Або через телевізор, або просто безальтернативно скажуть: «Голосуйте за цього кандидата». І це ключова проблема – відсутність вибору породжує небажання ходити на вибори і, як наслідок, відсутність результатів після їх проведення», - вважає Дубінський.

Він підкреслив, що на сьогодні останнє слово у виборі кандидата в мери Києва за президентом.

«Я сподіваюся, що його рішення буде ґрунтуватися на аналізі програми, вивченні рейтингів, а не на підставі особистих уподобань».