За даними ЗМІ, екс-гендиректор Гусєв Гусєв нібито попросив президента перевести його на дипломатичну роботу / фото: t.me/zalizni_zminy

Кабмін призначив новим гендиректором ДП "Укроборонпром" Германа Сметаніна, йдеться у Telegram міністра стратегічної промисловості Олександра Камишіна.

Камишін наголосив, що Сметаніну поставили три головні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки; побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру; трансформувати "Укроборонпром".

Камишін від себе пообіцяв "підтримку непростих, але важливих рішень та допомогу на шляху трансформації найбільшого оборонного підприємства".

Відео дня

Зміни в "Укроборонпромі" - головне

Напередодні Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади генерального директора "Укроборонпрому", яку він обіймав понад 2,5 років. Тоді ЗМІ стверджували, що Гусєв "провалив" програму виробництва вітчизняних ракет, які можуть бити на сотні кілометрів вглиб ворожої території.

Також журналісти писали, що поки що Гусєв нібито попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну з країн Європи, з якими Україна має тісні оборонні контакти. Однак ствердної відповіді від Зеленського той ще не отримав.

Герман Сметанін - що відомо про нового гендиректора ДП "Укроборонпром"

Сметанін починав кар'єру інженера-конструктора на Львівському бронетанковому заводі, у 28 років став директором з виробництва Харківського бронетанкового заводу імені Малишева, а потім очолив сам завод.

Сметаніну лише 31 рік, проте він має 9 років виробничого досвіду.

Як розповіли "Економічній правді" співрозмовники, дотичні до проекту зміни керівництва ДП, зараз утримання концерну без урахування виробництва коштує 450 млн грн на рік. Сметаніну поставлять завдання скоротити ці витрати, а відповідно штат керівної структури, щонайменше на 20%.

Вас також можуть зацікавити новини: